Java Kitaplığım – Java Ve Java Teknolojileri
Kütüphanemde bulunan Java Kitaplarını siteme yazıyorum. Kütüphanemde bulunan diğer kitabım Kim Korkar Java‘dandı.
Bu yazı’da ise Kodlab yayınlarından çıkan Tevfik Kızılören’in yazdığı kitabın sloganı “Java’yı bu kitapla zorlayın“. Bu kitabı hiç java bilgim olmadan öğrenmek için aldığım ilk kitaptır ona göre yorumlayacağım belirtiyim.
Java ve Java Teknolojileri
Bu kitapta slagonunda ki gibi “zorlayın” derken ben yanlış anladım ve bu kitapla Java’da “zorlandım” maalesef.Java bilmeyen ben konular devam ederken birbirinin devamı olan örnekler kitaptaki konuların pekişmesine hiç yarımcı olmuyor. Belli bir konuda örnek incelerken daha önceki konulara bakmak gerekiyor.
Örnekler birbirine bağlı.Belli bir sayfa Java mantığı ve örnekler verdikten sonra NetBeans kurulmasını anlatılması çok garip bir durum.
Kitapta ilerledikçe örnekleri ağırlığı ve birbiriyle bağımlı olmasından ziyade sayfalarca anlatılması ve yeterince açıklayıcı olmaması Java öğrenmemde engelleyici oldu. Java temellerini tam pekiştiremeden JSF ile blog tasarımına geçmesi ve sayfalarca kod bloklarının olması gerçekten üzücü bir durum.Bu kitap özellikle belli bir seviye Java bilen ardından unutulan şeyleri tekrarlamak ve ya JSF ile bir şeyler yapmak istiyen kişilere hitap ediyor diye düşünmekteyim.
Başlangıç için gerçekten çok karışık bir kitap.
Bu kitap elinizde ise 1. Bölümün 1. Paragrafındaki ilk kelimeyi yazarmısın lütfen çok acil lazım.Teşekkürler Şimdiden
Java için benim de aldığım ilk kitaptır. Kitapla ilgili yorumlarım aynen yazdıklarınız gibidir. Java’ ya yeni başlayacak olanlar için çok kafa karıştırıcı ve sizi Java’ dan soğutabilir.
Arkadaşlar yeni başlayanlar için sadece java dilinde bir kaç kod yazıp bölük börçük başlık anlatan kitapların aksine hem java hem de Nesne tabanlı programlama mantığını yerleştiren tek kitap belki de. Java’yı başka kitaplardan çalışıp zorlanacaksınız en azından öğrendiğinizi düşünüp bir projeye başlamaya niyetlendiğinizde toslarsanız tekrar kitabı elinize alıp sıfırdan java çalışacaksınız. O zaman yaptığınız yorumun haksızlığını daha fazla anlamış olursunuz çünkü gerçekten de iyi yazılmış.