Kitap: Sızma Sanatı / Kevin Mitnick – William L. SIMON
Sızma Sanatı Kevin Mitnick ve William L. SIMON tarafından da yazılmış daha önce okumuş olduğum Aldatma Sanatı’nın diğer serisi sayabileceğim bir kitap. Aldatma Sanatı’nı okuduktan sonra Sızma Sanatı’nı okuduktan sonra Bilişim Dünyassının “Yeraltı” dünyasında neler yaşandığının farkına varabildim.
Sızma Sanatı Bilişim dünyasında “hacker”, “craker” lerin neler için çabaladığına nasıl bir yöntem izleyerek sisteme sızdıklarını detaylıca okuyabileceğiniz bir kitap. Bir yazılımcı olarak en güvenli sistem fişi çekili sistemdir lafının farkında olsam da bu yaşanmış hikayeleri okudukça isteyen deneyimli bir “hacker”a sistem kapalı olsa bile “Toplum Mühendisliği” ni kullanarak bilgilere erişebileceğini göstermekte
İlgimi çeken diğer bir nokta ise sistemi kırmaya çalışan güvenlik şirketlerinin sadece bilgisayar başında server’a sızmak ya da yazılımda açık bulmadan ziyade fiziksel ortam da bile sisteme sızmaya çalıştıkları bölüm oldukça heyecanlı idi.
Kitap’ta verilen diğer bir ipucu ise Kevin Mitnick’in yakın zamanda kendi hayat hikayesini anlatacağı bir kitap çıkacağı. Merak la beklemekteyim. Sizde bilişim’e ilgili ve farklı konular ile ilgilenmeyi seviyorsanız ilk önce Aldatma Sanatı’nı daha sonra Sızma Sanatı’nın okumanız.
Basın Bülteni:
“Rahat koltuğunuzda otururken, bilgisayar suçlarının engel tanımaz dünyasına gireceksiniz. Mitnick bize, her biri gerçek bir bilgisayar korsanıyla gerçek bir saldırı hakkında yapılmış on çarpıcı bölüm sunuyor. Bilgi güvenliğine ilgi duyan herkesin okuması gereken bir kitap.”
– Tom Parker, Global InterSec LLC Bilgisayar Güvenlik Analisti ve kurucusu
“Bu yasadışı eylemlere harcanan olağanüstü zekâyı düşününce hayrete düşmemek elde değil. Bir de bu dahiler becerilerini iyi işler için kullansalar, neler yapabilirlerdi hayal edin. İster eğlence, isterse eğitim için olsun, bu kitabı tavsiye ediyorum.”
– About.com
Sızma Sanatı’na Övgüler
“Nihayet birisi bilgi güvenliği ihlallerinin gerçek sebeplerine eğiliyor – aptal insanlar . . . Mitnick . . . ‘toplum mühendisliği’ işinin usta numaralarını ortaya koyuyor ve bunları nasıl savuşturabileceğimizi gösteriyor.”
– Stephen Manes, Forbes
“Bir yetenek gösterisi; eski usul yaltaklanmalar ve ileri teknoloji becerileri sayesinde herkesten her türlü bilginin nasıl sızdırılabileceğine dair öyküler dizisi. Eğlence bakımından, bir düzine polisiye hikâyenin dönüm noktalarını birbiri ardına okumak gibi.”
– Publishers Weekly
Kitabı henüz elime aldım, okuyup blogumda yazacaktım ki bu yazıyı gördüm 🙂 Umarım hayal ettiğim kapsamda/detayda’dır.